عفو بین‌ الملل: جامعۀ جهانی بدون یک کارشیوه بین‌ المللی حقیقت‌ یاب و نگهداری از شواهد، شریک جنایات طالبان است

Amnesty International rfi فارسی- زکریا حسنی: سازمان عفو بین‌ الملل از شورای حقوق بشر سازمان ملل می‌ خواهد که به معافیت طالبان از مجازات پایان دهد و فوراً کارشیوه تحقیقی مستقلی را برای بررسی و مستند کردن موارد نقض حقوق بشر و جنایت‌ هایی که در افغانستان زیر حاکمیت طالبان انجام می‌ شود، ایجاد کند.
 
دیدبان عفو بین‌ الملل در اعلامیه‌ ای تازه با عنوان «شورای حقوق بشر سازمان ملل باید معافیت طالبان از مجازات را پایان دهد»، از سازمان ملل خواست تا بیانیه‌ های تکراری که در محکومیت موارد نقض حقوق بشر و جنایت‌ های انجام شده در حکومت طالبان صادر شده اند را با «یک عمل محکم» دنبال کنند.
 
عفو بین‌ الملل از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواسته تا در نخستین اقدام برای برداشتن این گام عملی محکم، یک کارشیوه تحقیقی مستقل را برای شناسایی عاملان جنایت‌ های انجام شده، گردآوری و نگهداری اطلاعات و تجزیه و تحلیل شواهد برای عدالت بین‌ المللی در آینده، ایجاد کند. 
 
عفو بین‌ الملل تأکید کرده است که گروه طالبان و اعضای این گروه از زمان برگشت به قدرت تاکنون، به‌ گونه سیستماتیک حقوق زنان و دختران را نقض کرده، هزاره‌ ها را به‌ گونه گروهی به قتل رسانده و در پنجشیر نیز اقدام به بازداشت‌ های خودسرانه‌ کرده‌ اند.
 
در این اعلامیۀ عفو بین‌ الملل آمده که این سازمان، در مورد کشتار دسته‌ جمعی هزاره‌ ها توسط اعضای طالبان، تاکنون ۳ تحقیق انجام داده که طالبان برای پیگیری و مجازات عاملان در هر سه مورد، ناکام مانده‌ اند.
 
سازمان عفو بین‌الملل همچنین گفته که با دوام مقاومت در برابر طالبان در پنجشیر، گزارش‌ هایی در مورد بازداشت، شکنجه و قتل‌ های خودسرانه از سوی طالبان، در این ولایت به ثبت رسیده است.
 
به گفته عفو بین‌ الملل، در موارد گستردۀ نقض حقوق بشری، طالبان به‌ گونه پیوسته و آشکارا نشان داده‌ اند، مایل به راه‌ اندازی یک تحقیق مستقلانه، بی‌ طرفانه و مؤثر در موردِ موارد نقض حقوق بشری که توسط اعضای این گروه انجام شده اند، نیستند.
 
دیدبان حقوق بشر تأکید می‌ کند که جامعۀ جهانی تا زمانی که یک کارشیوه بین‌ المللی حقیقت‌ یاب و نگهداری از شواهد را ایجاد نکند، در مسأله معافیت طالبان از جنایت، شریک است.