فاضل میبدی: رسالتهای مهم را ول کردهاند و فکر و ذکرشان دخالت در دینداری مردم است/ امام جمعه قشم آبروی دین را برده است
«محمدتقی فاضل میبدی میگوید: امام جمعه قشم وقتی شخصاً اقدام به بستن مغازههای مردم میکند، چطور نمیداند این کار هم خلاف شرع است، هم خلاف قانون است و هم خلاف عرف و آبروی دین را میبرد.»
حجتالاسلام محمدتقی فاضل میبدی عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در گفتگو با رویداد۲۴ در واکنش به رفتارهای افراطی به بهانه مقابله با بیحجابی به کرات مشاهده میشود، میگوید: این روزها خبرهای زیادی درباره چگونگی برخورد با بیحجابی به گوش میرسد تا از این طریق با این پدیده مقابله کنند. این همه سعی شبانهروزی در حالی است که دینداری مردم هیچ ربطی به حکومت ندارد. در واقع مردم باید مسائل دینی را با اختیار و اعتقاد و نه با زور انجام بدهند. اینکه حاکمیت دنبال ضرب و زور برای دینداری مردم باشد، بدعتی غلط است که حتماً مردم را نسبت به دین و دینداری سرد خواهد کرد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب میگوید: حکومت اگر حکومتی اسلامی است، باید امور را با بایدها و نبایدهای اسلامی مدیریت کند و در رفتار هم لحاظ کند که دخالت در امور دینی و اعتقادی مردم کار غلطی محسوب میشود و در هیچ کجا هم از اسلام چنین اجازهای را به تصمیمگیران حکومت اسلامی نداده است چون این روش موجب میشود مردم نسبت به شعائر دینی و حتی اصلِ دین بدبین شده و زاویه پیدا کنند.
او میگوید: برخی چهرهها از تریبونهای رسمی نظام تندرویهای میکنند و کارهایی عجیب و غریب میکنند؛ مثلا واقعاً ماندهام امام جمعه قشم وقتی شخصاً اقدام به بستن مغازههای مردم میکند، چطور نمیداند این کار هم خلاف شرع است، هم خلاف قانون است و هم خلاف عرف و آبروی دین را میبرد. این رفتارها با هیچ دلیل و بهانهای پذیرفتنی نیستند و به همین دلیل لازم است سیستم جلوی این کارهای زشت، وقیح، قبیح و غلط را بگیرد. برای من عجیب و سوال است که چرا حاکمیت اعتراض نمیکند. مگر میشود در قبال این رفتار قبیح سکوت کرد. توصیهام به تندروها این است که اگر میخواهید حجاب را اینطوری درست کنید، این کارهای شما از بی حجابی بسیار بسیار بدتر و منکرتر است.
نعمت احمدی: امام جمعه قشم آدم را یاد خلفای بنیعباس میاندازد که در معابر افراد را محکوم و همانجا فلک میکردند
فاضل میبدی میگوید: در حالی این روزها کمر همت برای تعیین تکلیف برای مردم بستهاند؛ این در حالی است که کار مهم حکومت ایجاد امنیت در جامعه، تزریق آرامش معیشتی به مردم از طریق جلوگیری از تورم، برقراری ارتباط با دنیا با سیاست خارجی است تا بتوانند مطالبههای به حق مردم را برآورده کنند. اما رسالتهای مهم را ول کردهاند و فکر و ذکرشان دخالت در دینداری مردم است که این کار به بیراهه رفتن است.
او میگوید: نکته نگرانکننده و تاسفآور این است که سیستم با قضایا خطی و سیاسی برخورد میکند. مثلا رسانهای که ممکن است منسوب به حکومت باشد، هر چقدر توهین کند و تهمت بزند و مطالب غلط بنویسد، کسی کاری به کارش ندارند. اما کافی است، روزنامهای مستقل انتقاد کوچکی را مطرح کند، به شدت برخورد میکنند؛ در حالی که این روش، روشی غلط است. در واقع مطبوعات و روزنامهنگاران باید بدون هیچ تهدیدی وقایع را انعکاس بدهند. تاًکید این است، رفتارهای رادیکال جامعه را بی حجابتر میکند که این حالت به حکومت ضرر زده و هزینههای گزافی را تحمیل میکند و نتیجهای هم به همراه نخواهد داشت.