تشدید فضای اداری و امنیتی و قضائی علیه معلمان/ محروم سازی حداقل ۸۰ معلم از قانون رتبه بندی
صدای آمریکا: همزمان با اعتراض شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان به تشدید فضای اداری، امنیتی و قضائی با فعالان صنفی معلمان، روزنامه هممیهن از محرومیت دستکم ۸۰ معلم از قانون رتبهبندی در یک سال گذشته خبر داد.
به گزارش شماره روز چهارشنبه هشتم شهریور این روزنامه، شماری از فعالان صنفی فرهنگیان به دلیل پیگیری مطالبات صنفی از جمله در فضای مجازی، با مجازاتهای «بیسابقه» همچون تعلیق و بازنشستگی اجباری مواجه شدهاند.
بنا بر این گزارش، برخی از معلمان به دلیل حضور در تجمعهای اعتراضی در مقابل ادارههای آموزش و پرورش، فعالیت صنفی در فضای مجازی و اعتراض به مسمومیت دانشآموزان، از رتبهبندی حذف و به بازنشستگی پیش از موعد، انفصال از خدمت یا حتی زندان محکوم شده اند.
رضا مرادصحرایی، وزیر آموزش و پرورش، در تیرماه سال جاری با انتقاد از آنچه «بینظمیها» و «رهاشدگی» در فضای مجازی خواند، گفت که برای حضور معلمان در فضای مجازی «باید فکری کرد.»
بر اساس گزارشها، فعالان فرهنگی با اشاره به فعالیتهای صنفی چندساله خود برخوردهای کنونی را بیسابقه دانسته و بر «امنیتیتر» شدن فضا تاکید کردهاند.
دهها تن از فرهنگیان اخیرا در نامهای سرگشاده، به محرومیت خود از طرح رتبهبندی اعتراض کرده و و از «نگاه امنیتی» حاکمیت نسبت به فعالیتهای صنفی معلمان ابراز تاسف کرده بودند.
همزمان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران هم در بیانیهای به حکم «ناعادلانه» انفصال دائمی عزیز قاسمزاده، عضو هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان، از مشاغل دولتی اعتراض کرد.
این تشکل صنفی، «بازداشت و زندان، اخراج دائمی، بازنشستگی پیش از موعد، انفصال از خدمت و محرومیت از مزایای اجتماعی کنشگران صنفی و معلمان» را موجب «محرومیت دانشآموزان از آموزش و سلب حیات مادی و فرهنگی آنان» دانسته است.
همچنین کانون صنفی فرهنگیان گیلان به اخراج دائمی عزیز قاسمزاده و فریبا آنامی و احکام بازنشستگی اجباری همراه با کسر گروه برای زهرا صیاد دلشادپور، منصوره سرافراز، اشرف فرهمای و لیدا اسماعیلی اعتراض کرده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران همواره تاکید کرده است که برخوردهای قهری و سیاست «النصر بالرعب» کنشگران صنفی را از پیگیری مطالبات قانونی خود، منحرف نخواهد کرد.