پیروزی حزب راست گرا و اسلام هراس- ستیز هلند در انتخابات پارلمانی آن کشور

Xenophobie-Biganeh harassi-1انقلاب اسلامی در هجرت: روند رو به رشد جریانات راست افراطی و خارجی ستیز که اغلب اسلام ستیز نیز هستند در جوامع کشورهای اروپایی و بکار گیری استاندارهای دو گانه در قبال کشورهای شمال و جنوب، برخورد با نقض حقوق بشر و استفاده ابزاری از آن، نشان از این دارد که جهان غرب و سرمایه داری از ارزش های مورد ادعای خود که دیر زمانی توجیه گر سلطه گری و استعمار کشورهای تحت سلطه بود، تهی گشته است.

بی بی سی فارسی: خیرت ویلدرس، رهبر حزب راستگرا و پوپولیست هلندی که به شدت از اسلام انتقاد می‌ کند، در انتخابات سراسری این کشور پس از شمارش تقریبی همه آرا، به پیروزی چشمگیری دست یافت.

حزب «آزادی» (پی‌ وی‌ وی) او، بعد از ۲۵ سال حضور پارلمانی، ۳۷ کرسی را بدست آورده است که به فاصله زیاد بیش از نزدیکترین رقیبش یعنی ائتلافی از چپگرایان خواهد بود.

آقای ویلدرس در اولین اظهار نظر گفته است: «دیگر کسی نمی‌ تواند پی‌ وی‌ وی را نادیده بگیرد. ما دولت تشکیل خواهیم داد».

پیروزی او زلزله‌ ای در عرصه سیاسی هلند بحساب می‌ آید و در سراسر اروپا نیز شوک ایجاد خواهد کرد.

با این حال او برای تشکیل دولت باید با احزاب دیگر ائتلاف کند و دولت ائتلافی تشکیل دهد.

هیچ حزبی به تنهایی به حد نصاب لازم در پارلمان هنلد که ۱۵۰ کرسی دارد، نخواهد رسید، به همین دلیل او مجبور است ائتلافی با حداقل ۷۶ کرسی تشکیل دهد.

آقای ویلدرس، ۶۰ ساله، در سخنرانی پیروزی خود گفت: «ما می‌ خواهیم دولت تشکیل دهیم و چنین خواهیم کرد. (شمار کرسی‌ ها) یک دستاورد بزرگ است، اما یک مسئولیت بزرگ هم هست».

وی در زمان انتخابات گفته بود که مهاجرت گسترده را مهار خواهد کرد و وعده «بسته شدن مرزها» را داد، با این حال از وعده‌ اش در خصوص ممنوعیت قرآن عقب‌ نشینی کرد.

سه حزب بزرگ، که آرای کمتری بدست آورده‌ اند، پیش از رأی‌ گیری گفته بودند که در دولتی به رهبری ویلدرس شرکت نخواهند کرد.

پیش بینی می‌ شود، ائتلاف چپگرایان تحت رهبری فرانس تیمرمانز با ۲۵ کرسی در جایگاه دوم قرار گیرد. تیمرمانز گفته است که او با حزب «آزادی» وارد ائتلاف نخواهد شد. او گفت، وقت آن است که از دمکراسی و حاکمیت قانون در هلند دفاع شود.

حزب لیبرال راست میانه «وی‌ وی‌ دی» به رهبری دیلان یشیل‌ گوز در جایگاه سوم و یک حزب نوپا به رهبری پیتر اومتزیگت، در رتبه چهارم قرار گرفته‌ است.

آقای ویلدرس، رهبر حزب آزادی، مستقیماً از رقبای سیاسی خود درخواست کرد با او همکاری کنند، و خانم یشیل‌ گوز و آقای اومتزیگت هر دو به او تبریک گفته‌ اند.

هرچند خانم یشیل‌ گوز ابراز تردید کرده است که آقای ویلدرس بتواند دولت تشکیل دهد، اما گفته است که همکاران حزبی او باید تصمیم بگیرند چطور به آن واکنش نشان دهند. او پیش از انتخابات پافشاری کرد که در یک کابینه تحت رهبری ویلدرس کار نخواهد کرد، اما همکاری با او در صورت پیروزی حزب خود را رد نکرد.

آقای اومتزیگت ابتدا گفت که حزب «پیمان اجتماعی نو» با آقای ویلدرس کار نخواهد کرد، اما حالا می‌ گوید که «آنها آماده هستند اعتماد (رأی دهندگان) را به عمل تبدیل کنند».

پیروزی خیرت ویلدرس باعث موجی از شوک در سراسر اروپا خواهد شد، چون هلند یکی از اعضای بنیانگذار نهادی است که بعدا به اتحادیه اروپا بدل شد.

رهبران ملی‌ گرا و راست افراطی در اطراف اروپا دستاورد او را ستایش کردند. مارین لوپن رهبر «تجمع ملی» فرانسه گفت که این نتیجه «مؤید وابستگی فزاینده به دفاع از هویت‌ های ملی است».

آقای ویلدرس می‌ خواهد رفراندومی برای ترک اتحادیه اروپا تحت عنوان «نگزیت» برگزار کند، هرچند می‌ داند که در حال حاضر افکار عمومی گرایشی به آن ندارد.

او در جریان مبارزات اخیر شعارهای ضداسلامی خود را تعدیل کرد و گفت مسائل عاجل‌ تری در این مقطع وجود دارند و او آماده است سیاست‌ های خود برای منع مساجد و مدارس اسلامی را فعلاً معلق کند.

این استراتژی موفق بود، چون ظاهراً شمار کرسی‌ های پارلمانی حزب او را دو برابر کرده است.

آقای ویلدرس در جریان مبارزات انتخاباتی از نارضایتی گسترده از دولت قبلی که به دلیل اختلاف بر سر مقررات پناهندگی فرو پاشید، به خوبی بهره‌ برداری کرد.

در طول مبارزات، مهاجرت به یک موضوع مهم بدل شد و آقای ویلدرس روز چهارشنبه روشن کرد که او قصد دارد با «سونامی پناهجویی و مهاجرت» برخورد کند.

سال پیش میزان خالص مهاجرت به هلند بیش از دو برابر شد، یعنی از ۲۲۰ هزار نفر بالاتر رفت که تا حدودی به دلیل سیل پناهندگانی بود که از حمله روسیه به اوکراین فرار می‌ کردند.