کارگران ایران؛ مرگ ۵ تکنسین تلمبهخانه مخازن نفت بر اثر گازگرفتگی
«فرماندار کوهدشت تایید کرده است که ۵ تکنسین اصفهانی که برای لایروبی انبار شرکت نفت برداسپی شهرستان کوهدشت به داخل مخزن رفته بودند، دچار گاز گرفتگی شده و جان خود را از دست دادهاند.»
پیشتر خبرگزاری ایلنا از احتمال مرگ این پنج کارگر محبوس در انبار ایستگاه پمپاژ این مرکز نفت در شهرستان کوهدشت لرستان خبر داده بود.
بر اساس گزارشها به نقل از محمد مرادی کفراج فرماندار شهرستان کوهدشت پیکر کارگران جانباخته توسط تیمهای امداد و نجات در حال خارج شدن است.
یک شاهد عینی درباره این اتفاق تلخ که به دلیل شرایط ناایمن در محیط کار صنایع نفت رخ میدهد گفته است که در ابتدا دو نفر از کارگران که بدون تجهیزات ایمنی برای لایروبی به داخل مخازن تلمبهخانه ایستگاه پمپاژ نفت برای پاکسازی رفته بودند، به دلیل استشمام گاز سمی ناشی از مواد داخل مخازن دچار گازگرفتگی شدهاند و سپس سه نفر از کارگران که خارج از مخازن بودند با مشاهده این اتفاق سریعاً برای نجات دو همکار اقدام کرده به ترتیب وارد مخازن میشوند که آنها نیز بر اثر استنشاق گازهای سمی بیهوش میشوند.
پس از اعلام گرفتاری این ۵ کارگر تیمهای امدادی تخصصی شرکت نفت از استانهای مرکزی و کرمانشاه به محل اعزام و عملیات خارج کردن آنها را آغاز میکنند که بعد از چندین ساعت تلاش مرگ آنها تأیید شده است.
مرکز انتقال نفت «برد اسپی» در جنوب غرب شهرستان کوهدشت و در منطقه شیراوند واقع شده است.
محمد مرادی کفراج، فرماندار کوهدشت نیز بامداد یکشنبه بامداد امروز ۱۹ آذرماه ۱۴۰۲ در مورد این حادثه گفت که «عملیات تخلیه نفت تا صبح یکشنبه طول میکشد و پس از آن وارد مخزن خواهند شد و حتی بعد از تخلیه هم ورود به سادگی نیست زیرا همراه با گاز سمی بوده و باید با اکسیژن وارد شد.»
ایرانوایر چهاردهم آذرماه در جریان مرگ یک کارگر طرف قرارداد با پیمانکار شرکت نفت فلات قاره بر اثر ناایمن بودن شرایط کار شماری از قربانیان حوزه کارگری در صنایع نفت و گاز را معرفی کرد.
در این گزارش یک فعال کارگری تصریح کرد «ایمنی محیط کار یکی از موضوعات مورد اعتراض ما کارگران نفت است که قربانی سودجوییهای سرمایهداران مفتخور هستیم. در همه اعتراضات صنفی ما، یکی از مطالبهها همین است که جلوی تکرار چنین جنایاتی را بگیریم و خواهان تامین فوری شرایط ایمن در محیط کارمان باشیم. ما عامل اصلی وقوع چنین جنایاتی را کارفرمایان و پیمانکاران میدانیم.»
این گزارش با مرور روایت شرایط ناایمن منجر به مرگ دستکم شش کارگر صنایع نفت و گاز و پتروشیمی به نقل از یک فعال کارگری نوشت کهه «کارگر ارزان و خاموش» حتی اگر بهصورت روزمره بخشی از تیتر خبرهای حوزه کارگری باشد، باز هم «شرایط رقابت و ایجاد سرمایه را به طبقه سرمایه دار ارزانی میکند، چراکه قانون موجود در کشور به قدر کافی برای جلوگیری از زد و بندهای میان مجریان و سرمایهگذاران کارآمد نیست.»
مسعود قبادی پاشا، معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور، روز ۱۱ اردیبهشت اعلام کرد که در سال ۱۴۰۱ در مجموع «۱۹۰۰ نفر» در جریان حوادث ناشی از کار، جان خود را از دست دادهاند.
مقامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میگویند در ایران سالانه بین ۹ تا ۱۰ هزار مورد حوادث ناشی از کار رخ میدهد.
بنابر اعلام معاونت روابط کار وزارت کار ۳۸ درصد حوادث ناشی از کار در صنعت ساختمان و ۳۶ درصد در صنایع دیده میشود.
نقل از سایت ایران وایر