رویترز: حماس خیابان‌های غزه را به هزارتوی مرگ برای سربازان اسرائیلی تبدیل می‌کند

Arteshe Esraiel-Ghazze

«میزان تلفات ارتش اسرائیل در غزه در حال حاضر تقریباً دو برابر بیشتر از زمان حمله زمینی نظامیان اسرائیلی به این بخش از اراضی فلسطینی در سال ۲۰۱۴ است.»
 
در گزارش رویترز آمده است که این موضوع نشان دهنده میزان پیشروی ارتش اسرائیل در منطقه محاصره شده غزه و استفاده مؤثر حماس از تاکتیک‌های جنگ چریکی و نیز بهره بردن شبه نظامیان اسلامگرا از زرادخانه‌ای گسترده تر است.
 
چند کارشناس نظامی اسرائیل، یک فرمانده اسرائیلی و یک منبع حماس توضیح داده‌اند که چگونه این گروه فلسطینی از انبار بزرگ تسلیحات، آگاهی میدانی و شبکه تونل‌های وسیع برای تبدیل خیابان‌های غزه به هزارتوی مرگ استفاده کرده است.
 
رویترز در ادامه این گزارش یادآور می‌شود که حماس سلاح‌های گسترده و متنوعی، از هواپیماهای بدون سرنشین مجهز به نارنجک گرفته تا تسلیحات ضد تانک با چاشنی‌ انفجاری قدرتمند در اختیار دارد.
 
بر اساس آمار رسمی ارائه شده از سوی دولت اسرائیل، حدود ۱۱۰ نظامی ارتش این کشور از زمان آغاز عملیات زمینی اسرائیل در اواخر اکتبر تاکنون کشته شده‌اند؛ این نظامیان همزمان با نفوذ تانک‌ها و سربازان پیاده نظام ارتش اسرائیل به شهرها و اردوگاه های آوارگان فلسطینی کشته شده اند.
 
بر اساس این گزارش، دست کم حدود یک چهارم افراد کشته شده در میان سربازان ارتش اسرائیل در جریان عملیات زمینی به غزه را خدمه تانک‌ها تشکیل می‌دهند.
 
این در حالیست که در مناقشه سال ۲۰۱۴، زمانی که ارتش اسرائیل تهاجم زمینی محدود‌تری را به مدت سه هفته در غزه انجام داد و هدف نیز از بین بردن حماس نبود، تنها ۶۶ نظامی اسرائیلی کشته شدند.
 
یاکوف آمیدور، ژنرال بازنشسته اسرائیلی و مشاور پیشین امنیت ملی این کشور که اکنون کارشناس بنیاد یهودی امور امنیت ملی در آمریکا است، می‌گوید: «دامنه این جنگ را نمی‌توان با سال ۲۰۱۴ که نیروهای ما عمدتاً در عمق یک کیلومتری غزه وارد عمل شدند، مقایسه کرد.»
 
به گفته این کارشناس برجسته اسرائیلی، ارتش «هنوز راه حل مناسبی برای تونل‌ها که شبکه آنها در دهه گذشته بسیار گسترش یافته، پیدا نکرده است.»
 
تهاجم نظامی اسرائیل به غزه پس از حمله ۷ اکتبر حماس ابتدا با بمباران و حملات هوایی آغاز شد و سپس به عملیات زمینی و نفوذ به عمق این منطقه محاصره شده از اراضی فلسطینی متمرکز شد.
 
به گفته مقامات اسرائیلی، حمله غافلگیرکننده شاخه نظامی حماس در هفت اکتبر گذشته ۱۲۰۰ کشته به جا گذاشت و در جریان آن بیش از ۲۰۰ نفر نیز به گروگان گرفته شدند که تاکنون برخی از آنها آزاد شده‌اند.
 
از زمان آغاز این جنگ، نزدیک به ۱۹ هزار نفر نیز بر اثر حملات ارتش اسرائیل به غزه کشته‌ شده‌اند که اغلب آنها را غیرنظامیان، زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.
 
همین موضوع سبب شده است که درخواست‌ها در سطح بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس افزایش یابد و حتی آمریکا، متحد نزدیک اسرئیل نیز خواستار تغییر استراترژی حملات به غزه شده است.
 
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز پنجشنبه بار دیگر تاکید کرد که جنگ جاری تا «پیروزی نهایی» ادامه خواهد یافت؛ مقامات اسرائیلی نیز در همین راستا اعلام کرده‌اند که جنگ غزه تا رسیدن به نقطه نهایی خود ممکن است ماه‌ها طول بکشد.
 
اوفیر فالک، مشاور سیاست خارجی نتانیاهو در همین راستا به رویترز گفت: «این مسئله از روز اول چالشی مهم برای ما بوده است و می‌دانیم که احتمالاً برای تکمیل این ماموریت باید هزینه بیشتری بپردازیم.»
 
«نبردهای سنگین»
حماس به تازگی ویدئوهایی را در کانال تلگرامی خود منتشر کرده که جنگجویان این گروه را با لباس‌های مجهز به دوربین بدنی در حال جابجایی در میان ساختمان‌ها برای پرتاب آرپی‌جی به سمت خودروهای زرهی به تصویر کشیده است.
 
یکی از این ویدئوها که هفتم دسامبر منتشر شد مربوط به منطقه شجاعیه در شرق شهر غزه است که هر دو طرف، درگیری های شدیدی در آن گزارش کرده بودند.
 
در پست دیگری که پنجم دسامبر منتشر شد، دوربینی مانند پریسکوپ از یک تونل بیرون می‌آید تا محل استقرار شماری از سربازان اسرائیلی را که مشغول استراحت بودند، به تصویر بکشد.
 
در ادامه این مطلب اعلام شد که کمپ موقت سربازان اسرائلی که پیش‌تر به تصویر کشیده شده بود بر اثر یک انفجار زیرزمینی هدف قرار گرفت.
 
به گفته یک منبع حماس که به شرط فاش نشدن نامش از غزه با رویترز گفتگو می‌کرد، جنگجویان این گروه اکنون به تدریج از تونل‌ها بیرون می‌آیند و با توجه به شناخت دقیق میدانی از این منطقه برای دست زدن به کمین و هدف قرار دادن سربازان اسرائیلی با آنها نزدیک می‌شوند.
 
این منبع حماس که خواست ناشناس بماند با این حال گفت: ما خودمان را گول نمی‌زنیم؛ تفاوت زیادی بین قوای ما و آنها وجود دارد.»
 
حماس هنوز شمار تلفات در میان جنگجویانش را اعلام نکرده است. این در حالیست که به گفته ارتش اسرائیل، تاکنون دست کم ۷ هزار نیروی حماس در جنگ جاری در غزه کشته شده‌اند.
 
شبه‌نظامیان اسلامگرا آمار ارائه شده از سوی ارتش اسرائيل را رد کرده و گفته‌اند که این میزان تلفلات شامل غیرنظامیان نیز می‌شود.
 
به گفته یکی از فرماندهان اسرائیلی که در جنگ سال ۲۰۱۴ حضور داشت، دامنه گسترده‌تر عملیات زمینی جاری در غزه به معنای حضور نیروهای بیشتر در زمین است و این امر امکان اتخاذ تاکتیک‌های دفاعی و وارد کردن تلفات بیشتر به نیروهای مهاجم را برای حماس فراهم کرده است.
 
ایال پینکو، یکی از مقامات ارشد سابق سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل که اکنون در مرکز مطالعات استراتژیک بگین سادات فعالیت دارد، می‌گوید: «حماس از سال ۲۰۱۴ به این سو، گام‌های بزرگی برای تقویت قوای نظامی خود برداشته است.»
 
نقل از یورونیوز فارسی