آفریقای جنوبی در دیوان بین‌المللی دادگستری اسرائیل را به «اقداماتی برای نسل‌کشی» متهم کرد

Ghazze-Bombaran

آفریقای جنوبی با طرح شکایتی در دیوان بین‌المللی دادگستری، آی‌سی‌جی، ادعا کرده است که اسرائیل در غزه درگیر «اقداماتی برای نسل‌کشی» است.

آی‌سی‌جی طرح این شکایت درباره نقض ادعایی تعهدات اسرائیل براساس کنوانسیون نسل‌کشی را تایید کرد.

اسرائیل قویا این ادعاها را رد کرده و «بی اساس» خوانده است.

وزارت خارجه اسرائیل گفت: «اسرائیل افترای خونی که آفریقای جنوبی مطرح کرده است را با انزجار رد می‌کند.»

اتهام «افترای خون» از قرون وسطی سرچشمه می‌گیرد، زمانی که یهودیان به دروغ به قتل‌های تشریفاتی، به ویژه قتل کودکان متهم می‌شدند. این اتهامات برای توجیه خشونت علیه یهودیان به کار گرفته می‌شد.

آی‌سی‌جی، واقع در لاهه هلند، نهاد حقوقی اصلی سازمان ملل است که اختلافات بین دولت‌ها را حل‌وفصل می‌کند و در مورد مسائل حقوقی بین‌المللی مشورت می‌دهد.

ریاست جمهوری آفریقای جنوبی پس از درخواست خود به دیوان بین‌المللی دادگستری در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور موظف است «از وقوع نسل کشی جلوگیری کند.»

در این بیانیه آمده است: «آفریقای جنوبی به شدت نگران وضعیت ناگوار غیرنظامیانی است که.... در حملات جاری اسرائیل به نوار غزه گرفتار شده‌اند.»

«علاوه بر این، بی‌وقفه گزارش‌هایی از جنایات بین‌المللی مانند جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی و همچنین گزارش‌هایی مبنی بر وقوع اعمالی که به مثابه نسل‌کشی یا جنایات مرتبط با آن است وجود دارد.»

این درخواست از دیوان بین‌المللی دادگستری می‌خواهد هفته آینده یک جلسه استماع برگزار کند و درخواست می‌کند که دادگاه یک رشته «اقدامات موقتی» را مشخص کند، از جمله اینکه اسرائیل تمام فعالیت‌های نظامی در غزه را متوقف کند.

لی‌یور هایات، یک سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل، گفت که آفریقای جنوبی «با یک سازمان تروریستی که خواستار نابودی کشور اسرائیل است» همکاری می‌کند و افزود که حماس «مسئول رنج فلسطینی‌ها در نوار غزه با استفاده از آنها به عنوان سپر انسانی و سرقت کمک‌های بشردوستانه از آنهاست.»

آقای هایات گفت: «اسرائیل به قوانین بین‌المللی متعهد است و طبق آن عمل می‌کند و تلاش‌های نظامی خود را فقط علیه سازمان تروریستی حماس و سایر سازمان‌های تروریستی که با حماس همکاری می‌کنند، دنبال می‌کند.»

او گفت «اسراییل به صراحت اعلام کرده است که ساکنان نوار غزه دشمن این کشور نیستند و تمام تلاش خود را می‌کند تا هر گونه آسیبی به افراد غیردرگیر محدود باشد و اجازه دهد کمک‌های بشردوستانه وارد نوار غزه شود.»

آفریقای جنوبی به شدت از عملیات نظامی اسرائیل در غزه انتقاد داشته است.

این کشور در اوایل ماه نوامبر همه دیپلمات‌های خود را از اسرائیل فراخواند. اسرائیل نیز به نوبه خود سفیر خود را از پرتوریا فراخواند.

علاوه بر این مجلس آفریقای جنوبی به تعلیق کلیه روابط دیپلماتیک با اسرائیل رای داده است، هرچند دولت این کشور هنوز رسما به این رای پاسخ نداده است.

آفریقای جنوبی قبلا شکایتی را در رابطه با جنایات جنگی ادعایی اسرائیل در غزه تسلیم دادگاه کیفری بین‌المللی (آی‌سی‌سی) کرده بود. دیوان کیفری بین‌المللی درباره کسانی تحقیق می‌کند که به نسل کشی، جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت متهم شده‌اند. اسرائیل دادگاه کیفری بین‌المللی را به رسمیت نمی‌شناسد.

جنگ جاری میان اسرائیل و حماس با حمله روز ۷ اکتبرحماس به جنوب اسرائیل آغاز شد که در آن حدود ۱۲۰۰ نفر - که اکثر آنها غیرنظامی بودند - کشته شدند و حدود ۲۴۰ نفر دیگر گروگان گرفته شدند.

به گفته وزارت بهداشت حماس، بیش از ۲۱ هزار و ۵۰۰ نفر در غزه - اکثرا کودک و زن - در جریان حملات تلافی‌جویانه اسرائیل به غزه کشته شده‌اند.

منبع: بی بی سی


در این رابطه