چهره های غیر مؤثر برای افزایش مشارکت در رأی گیری برای مجلس شورای اسلامی

3-eslahtalabساعت ۲۴: این روزها صدا‌وسیمای نظام جمهوری اسلامی با راهبرد داغ کردن تنور انتخابات مجلس دوازدهم که در اسفند ‌ماه برگزار می‌شود شماری از چهره‌هایی که در سال‌های ۱۳۸۸ به این سو زندانی سیاسی بوده‌اند یا شخصیتی اصلاحی‌طلب به حساب می‌آمدند و مقبولیتی داشتند را به تلویزیون دعوت می‌کند تا با اصولگرایان و چهره‌های دولتی مناظره کنند.

راهبرد این است که واجدان شرایط رأی دادن در انتخابات اسفند‌ ماه با شنیدن حرف‌های مناظره‌کنندگان به ویژه سیاست‌ورزان ‌مشهور به اصلاح‌طلب مجاب شوند که این‌بار نسیم آزادی وزیدن گرفته و قرار است اتفاقی بیفتد. اتاق فکر دولت با این راهبرد می‌خواهد انتخابات سرد ریاست‌‌جمهوری به ویژه در شهرهای بزرگ را جبران کند. آیا این راهبرد و ساز‌ و کار انتخاب‌ شده می‌تواند واجدان شرایط بیشتری را به پای صندوق‌های رأی بکشاند؟

واقعیت این است که آنچه در روزهای تازه‌ سپری‌شده در تلویزیون نمایش داده شده است آوردن چهره‌هایی است که خود اصولگرایان آن‌ها را جاسوس، وابسته به خانواده‌های اشراف و همکار رسانه‌های خارجی معرفی کرده‌اند. اگر این اتهام‌ها درست بوده است چرا باید شهروندان سخنان آن‌ها را در هر زمینه‌ای باور کنند؟ شهروندان چرا باید حرف‌های محسن‌ هاشمی که اصولگرایان سال‌های طولانی است، او را طرفدار اشرافیگری معرفی کرده‌اند یا حرف‌های لیلاز را که به هر حال در پناه است و سخنان تاریخ‌گذشته را تکرار می‌کند برای حضور در انتخابات باور کنند‌؟

جوانانی که حالا محمد قوچانی را می‌شناسند و به او باور دارند چند نفرند؟ واقعیت این است که سخنان و داوری چنین افرادی و نیز حتی بالاترین مقام اجرایی کشور در توصیف وضعیت موجود و گفتن از فقر و نداری و نابرابری و اینکه آیا دولت روحانی مقصر بوده یا دولت احمدی‌نژاد یا دولت‌های پیشین و گورکنی تنگناهای تاریخی برای ایرانیان تازگی ندارد.

ایرانیان می‌خواهند بدانند آیا مجلس دوازدهم نمی‌تواند ساختار سیاست خارجی را به گونه‌ای دگرگون کند که تحریم‌ها برداشته شوند و راه نفس کشیدن اقتصاد باز شود؟ ایرانیان از مناظره‌کنندگان انتظار دارند درباره مزد کارگران و مهار تورم بگویند. ایرانیان این روزها به سیاست‌ورزان غالب و مغلوب اعتماد گسترده ندارند و این دست مناظره‌ها آن‌ها را متقاعد نمی‌کند حتما در انتخابات حاضر باشند. این روزها تلویزیون ایران باید جسارت موثر در بازگویی چرایی رسیدن اقتصاد ایران به وضعیت فعلی داشته باشد. علاوه بر این مناظره‌ کنندگان باید از اقشار و گروه‌ های گوناگون که در میان قشر و طبقه خود مقبولیت دارند انتخاب شوند. انتظارات شهروندان امروز با ۴ سال پیش به ویژه انتظارات زنان و جوانان با همتاهای خود در دهه تازه‌سپری‌شده تفاوت بنیادین دارد.