ادامۀ نسل کشی ارتش اسرائیل در نوار غزه و ۱۳۶ گروگان در دست حماس و ...
دویچه وله فارسی: ارتش اسرائیل اعلام کرد، ۱۳۶ گروگان هنوز در دست حماس باقی ماندهاند. بنیامین نتانیاهو میخواهد تنش مرزی با لبنان را از طریق دیپلماتیک حل کند. در نشست کابینه جنگی اسرائیل اختلاف شدیدی بر سر سرنوشت غزه بعد از جنگ بروز کرد.
ارتش اسرائیل: ۱۳۶ گروگان در دست حماس باقی ماندهاند:
ارتش اسرائیل بر این باور است که ۱۳۶ گروگان دیگر هنوز هم در دست گروه حماس باقی ماندهاند. بر اساس اطلاعات ارتش، هنوز مشخص نیست که چه تعداد گروگان کشته شدهاند.
دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش شامگاه شنبه ۱۴ دی (۴ ژانویه) اعلام کرد، بر اساس یافتههای ارتش، سه غیرنظامی که قبلا مفقود اعلام شده بودند، اکنون به عنوان افراد ربوده شده محسوب میشوند.
ارتش اسرائیل اخیرا تعداد گروگانهای باقیمانده در نوار غزه را ۱۳۳ نفر اعلام کرده بود.
آنچه باید بدانیم:
در روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳ نیروهای گروه تروریستی حماس با عبور از موانع مرزی از نوار غزه وارد خاک اسرائیل شدند. در این حمله بیش از ۱۲۰۰ نفر در اسرائیل که بخش عمده آنها غیرنظامی بودند جان باختند. حماس حدود ۲۴۰ نفر را نیز به گروگان گرفت و در باریکه غزه اسیر کرد.
اسرائیل پس از حمله حماس اعلام وضعیت جنگی کرد و با حملات سنگین هوایی و زمینی دست به تعقیب و مجازات عاملان این جنایت زد. این کشور هدف عملیات خود را نابودی کامل ساختارهای نظامی حماس و به زیر کشیدن این گروه تروریستی از قدرت سیاسی در باریکه غزه اعلام کرد. تا کنون حدود یک میلیون نفر از ساکنان شمال غزه به مناطق جنوبی گریختهاند. به گفته مقامهای سازمان ملل متحد هزاران نفر در نوار غزه کشته شدهاند. دویچه وله فارسی در این مجموعه خبری تحولات در منطقه را دنبال کرده و به اطلاع کاربران خود میرساند.
خالد مشعل: اسرائیل با جنگ غزه قبر خودش را میکند:
خالد مشعل، رهبر سابق حماس در سخنرانی خود گفت که اسرائیل با ترور صالح العاروری، معاون دفتر سیاسی حماس قصد دارد "بحران خود را به خارج از کشور صادر" کند و دایره درگیری را نیز گسترش دهد تا مقاومت را بشکند.
مشعل در شامگاه پنجشننبه ۱۴ دی (۴ ژانویه) گفت: «اسرائیل با جنگ خود در نوار غزه قبر خود را میکند».
او افزود: «دشمن معتقد است که با ترور رهبران، مقاومت شکسته و رهبری تضعیف خواهد شد اما این یک توهم بزرگ است چون که هر زمان که یک رهبر میرود، یک رهبر جدید ظاهر میشود.»
صلیب سرخ آلمان خواستار کاهش تنشها در نوار غزه شد:
صلیب سرخ آلمان خواستار ایجاد شرایط بهتر برای ارسال کمکهای بشردوستانه و "تنشزدایی" در نوار غزه شده است.
کریستف یوهنن، رئیس همکاریهای بینالمللی صلیب سرخ تصریح کرد که ارائه کمکهای بشردوستانه در حال حاضر "بر اساس برنامهریزی" در نوار غزه امکان پذیر نیست.
این مقام صلیب سرخ خواهان تضمین امینت کمککنندگان به نوار غزه شد.
به گفته یوهنن، یک هواپیما با تجهیزات امدادی قرار است روز یکشنبه ۷ دسامبر از لایپزیک آلمان به مقصد مصر پرواز کند و از جمله چادر، ابزار و تجهیزات لجستیکی انتقال دهد.
او با اشاره به اینکه کمکها ممکن است به کسانی که بیشتر به آن نیاز دارند نرسد گفت، این مشکل بزرگی است اما نمیتوان کمکهای بشردوستانه را متوقف کرد.
حماس از کشته شدن ۹ کودک در خان یونس خبر داد:
به گفته مقامات وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل گروه تروریستی حماس است، در پی حملات هوایی اسرائیل در روز پنجشنبه ۱۴ دی (۴ ژانویه) ۱۶ نفر در خان یونس، واقع در جنوب نوار غزه کشته شدند که ۹ نفر از آنها کودک هستند.
علاوه بر آن، گفته میشود که پنج فلسطینی در حمله هوایی اسرائیل به اردوگاه آوارگان النصیرات کشته شدهاند.
این اطلاعات را نمیتوان به طور مستقل تأیید کرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به لبنان سفر میکند:
طبق اعلام اتحادیه اروپا، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی این اتحادیه روز جمعه ۵ ژانویه (۱۵ دی) به لبنان سفر میکند. بورل در سفر دوروزه خود به لبنان در مورد تنش مرزی این کشور با اسرائیل گفتگو خواهد کرد.
اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرد که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این سفر تاکید خواهد کرد که باید از تشدید وخامت اوضاع و گسترش نبردها اجتناب شود.
در این بیانیه همچنین گفته شده است که بورل برای پیشبرد تلاشهای دیپلماتیک در منطقه تلاش خواهد کرد.
آمریکا: قایق پهپادی حوثیها در مسیر کشتیرانی منفجر شد:
نیروی دریایی آمریکا آعلام کرد یک قایق پهپادی حوثیها مملو از مواد منفجره در یکی از خطوط مهم کشتیرانی در دریای سرخ منفجر شده اما هیچ خسارتی در پی نداشته است.
دریاسالار برد کوپر، فرمانده واحدهای دریایی آمریکا در خاورمیانه به خبرنگاران گفت، قایق انفجاری حوثیها حدود ۵۰ مایل (۸۰ کیلومتر) به سمت دریای سرخ رانده و سپس در خطوط متراکم کشتیرانی منفجر شده است. اهداف قایق پهپادی حوثیهای مورد حمایت ایران مشخص نبوده است.
به گفته فرمانده واحدهای دریایی آمریکا در خاورمیانه، حوثیها تا کنون ۲۵ حمله به کشتیهای تجاری در حال عبور از جنوب دریای سرخ انجام دادهاند و هیچ نشانهای هم از کاهش رفتار غیرمسئولانه آنان وجود ندارد.
آغاز سفر بلینکن به ۹ کشور منطقه خاورمیانه:
چهارمین سفر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از زمان آغاز نبردها در نوار غزه در شامگاه پنجشنبه ۱۴ دی (۴ ژانویه) آغاز شد.
بلینکن در چهارمین دور از سفر خود با مقامات ۹ کشور منطقه، از جمله ترکیه، اردن، قطر، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، اسرائیل و مصر ملاقات خواهد کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده است که بلینکن به کرانه باختری رود اردن نیز سفر میکند.
محورهای اصلی گفتگوی بلینکن با مقامات این کشورها کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان غزه، آزادی گروگانهای باقیمانده اسرائیلی، جلوگیری از گسترش دامنه تنش در خاورمیانه و جلوگیری از حملات حوثیها به کشتیهای تجاری در دریای سرخ است.
حملات پهپادی شبهنظامیان عراقی به پایگاههای آمریکایی در سوریه:
رسانههای محلی گزارش دادند گروههای شبهنظامی عراقی شامگاه پنجشنبه ۱۴ دی (۴ ژانویه) در بیانیههای جداگانه از حملات پهپادی خود به پایگاه آمریکایی در اردوگاه آموزش نظامی "الرکبان" و همچنین یک پایگاه آمریکایی دیگر در میدان نفتی "العمر" سوریه خبر دادند.
به گزارش العربیه، دیدهبان حقوق بشر سوریه، مستقر در لندن هم شامگاه پنجشنبه حملات پهپادی گروههای مسلح عراقی به پایگاه آمریکایی در میدان نفتی "العمر" سوریه را تائید کرده است. طبق دادههای دیدهبان حقوق بشر، در این حمله پهپادی چندین نفر زخمی شدند.
تنش بین آمریکا و گروههای مسلح مورد حمایت ایران در عراق به ویژه پس از حمله گروه حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر افزایش یافته است. آمریکا در واکنش به حملات این گروهها بارها مقر آنها را بمباران کرده است.
گروههای مسلح عراقی اعلام کردند، حملات خود به پایگاههای آمریکایی در سوریه را در واکنش به حملات اسرائيل علیه ساکنان نوار غزه انجام دادهاند.
ساعاتی پیش ازحملات پهپادی شبهنظامیان عراقی مقر نیروهای شبهنظامیان عراقی در شرق بغداد هدف حمله پهپادی آمریکا قرار گرفته بود.
"میدلایست نیوز" خبر داده بود که در این حمله "جنبش النجباء" از گروههای موسوم به "مقاومت عراق" اعلام کرده است که ابو تقوی، معاون فرمانده ستاد عملیات حشدالشعبی در بغداد در این حمله کشته شده است.
"اختلاف شدید در کابینه جنگی اسرائیل" بر سر سرنوشت غزه پس از جنگ:
سایت خبری "والا نیوز" اسرائیل روز جمعه ۱۵ دی (۵ ژانویه) با انتشار فیلمی گزارش داد که جلسه کابینه جنگی اسرائیل در بحث مربوط به سرنوشت "غزه پس از جنگ" با درگیریهای لفظی همراه بوده است.
والانیوز نوشته است، شماری از وزرای پیشین اسرائیل که وابسته به جناح راست هستند خواستار پاسخگویی هرزی هالوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل درباره حمله تروریستی ۷ اکتبر گروه حماس شدند.
طبق این گزارش، دیوید امسالم ، میری رگو و ایتامار بنگویر از جمله وزرایی بودند که رئیس ستاد ارتش اسرائیل را مورد انتقاد شدید قرار دادند.
نتانیاهو میخواهد تنش مرزی با لبنان را از طریق دیپلماتیک حل کند؟:
دفتر نخستوزیری اسرائیل اعلام کرد، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این کشور در دیدار با آموس هوخشتاین، میانجی و مذاکرهکننده ارشد آمریکا گفت كه ترجیح میدهد تنش با لبنان از طریق مجاری دیپلماتیک انجام شود.
نخستوزیر اسرائیل گفته است که این امر مستلزم "تغییرات اساسی" در مرز است. نتانیاهو در این باره که این تغییرات به چه شکلی خواهد بود توضیحی نداد.
به گزارش رسانههای اسرائیلی، این کشور از حزبالله لبنان خواسته است که شبهنظامیان خود را به طور کامل از منطقه مرزی خارج کند.
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل نیز در دیدار با هوخشتاین تاکید کرد که بیش از ۸۰ هزار اسرائیلی که محل سکونت خود را ترک کردهاند باید بتوانند به زادگاه خود در منطقه مرزی در شمال این کشور بازگردند.
گالانت اما افزود، زمان کوتاهی برای توافقات دیپلماتیک باقی مانده و اسرائیل تهدیدات حزبالله لبنان را تحمل نخواهد کرد و امنیت شهروندان خود را تضمین خواهد کرد.