تحویل مهمات نظامی مصادره شده از سپاه پاسداران به ارتش اوکراین توسط ارتش امریکا

Sepah-Pasdaran2-1یورونیوز:ارتش آمریکا اعلام کرد بیش از یک میلیون گلوله مهمات مصادره شده از ایران را که قصد ارسال آن به شورشیان حوثی یمن را داشت، به اوکراین تحویل داده است. این مهمات در دسامبر گذشته از یک کشتی ارسال شده از سوی سپاه توقیف شد.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که حمایت‌های مالی و نظامی گسترده از اوکراین با انتقادهای شدیدی در پارلمان تحت نفوذ راستگراها در ایالات متحده همراه شده است.

در همین راستا، کی‌‌یف هفته گذشته بواسطه بودجه موقتی که برای جلوگیری از تعطیلی دولت فدرال به صورت اضطراری در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید از بخش بزرگی از کمک‌های مالی ایالات متحده محروم شده است.

این در حالیست که اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز چهارشنبه گفت «متقاعد شده است» که با وجود تحولات سیاسی در ایالات متحده و انتقاد‌ها نسبت به کمک‌های اختصاص داده شده به اوکراین، آمریکا به حمایت‌های خود از کی‌یف ادامه خواهد داد.

آقای شولتس پس از گفت‌وگوی تلفنی جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا با متحدانش در خصوص این موضوع، به خبرنگاران گفت: «کاملاً متقاعد شده‌ام که کنگره آمریکا آنچه لازم است برای اطمینان از ادامه حمایت‌ها از اوکراین انجام خواهد داد.»

از سوی دیگر ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا نیز روز چهارشنبه در پیامی توییتری مدعی شد که اوکراین اگر کمک‌های تسلیحاتی در اختیار گیرد کار را تمام خواهد کرد.

مهمات توقیف شده سپاه پاسداران:

فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در خاورمیانه، سنتکام در بیانیه‌ای اعلام کرد که ایالات متحده روز دوشنبه «حدود یک میلیون و یکصد هزار گلوله ۷.۶۲ میلی متری» را در اختیار نیروهای مسلح اوکراین قرار داده است.

در بیانیه سنتکام آمده است که این مهمات دسامبر ۲۰۲۲ در حالی که برخلاف قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل، توسط سوی سپاه پاسداران ایران برای حوثی‌های یمن ارسال شده بود، کشف و توقیف شد.
این بیانیه می‌افزاید: «دولت آمریکا ژوئیه سال جاری در پی درخواست وزارت دادگستری برای توقیف اموال و دارایی‌های سپاه پاسداران مالک این محموله شد.

وزارت دفاع آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد که ایالات متحده می‌تواند با کمک‌هایی که قبلاً در کنگره به تصویب رسیده برای مدت زمان اندک دیگری به تأمین نیازهای نظامی اوکراین ادامه دهد، اما برای آنکه این کار در بلند مدت صورت گیرد نیاز به موافقت نمایندگان پارلمان خواهد بود.

این در حالیست که مجلس نمایندگان آمریکا پس از برکناری رئیسِ جمهوری خواه آن، در هرج و مرج فرو رفته و تصویب هرگونه کمک جدید به اوکراین در چنین شرایطی دست کم در کوتاه مدت غیرمحتمل به نظر می‌رسد.

واشنگتن از زمان تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، وعده بیش از ۴۳ میلیارد دلار کمک نظامی به کی‌یف داده است که بیش از نیمی از کمک بین‌المللی به این کشور به حساب می‌آید.
.
یورونیوز